MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Aboutaleb: IS haalt legitimatie uit islam

24 december 2015 | in Maatschappij | Reageer

De Rotterdamse burgemeester Ahmed AboutalebNieuwsuur kijkt met de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb terug op het jaar 2015, het jaar waarin Parijs tot tweemaal toe werd getroffen door terreuraanslagen.

Volgens Ahmed Aboutaleb heeft de strijd van Islamitische Staat (IS) wel met de islam te maken: “De IS-strijders halen hun argumentatie uit de islam. Het is argumentatie waarmee twee kanten kan worden opgegaan, en zij gebruiken het om geweld te gebruiken.”

Hij is door de gebeurtenissen van het afgelopen jaar, zoals de aanslagen in Parijs, zelf niet anders naar de islam gaan kijken. “Maar ik verwonder me wel over de logica die sommige mensen menen te vinden in de koran om te moorden. Dat vind ik ongelooflijk storend.” (Luister hier naar het interview)

Plaats je reactie