MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokko bidt voor regen

08 februari 2016 | in Economie | Reageer

Landbouw afhankelijk van regenDe klimaatverandering zorgt voor een oprukkende Sahara, hogere temperaturen en minder regen in Marokko. Vooral dit jaar is het ongekend droog in Marokko. Slechts op enkele dagen viel regen.

De koning riep al twee keer op om massaal te bidden voor meer regen. Ook afgelopen vrijdag werd er massaal gebeden voor de regen, echter de zon schijnt nog volop.

Door de droogte dreigt de oogst te mislukken en dat terwijl Marokko voor een groot deel afhankelijk is van de agricultuur. De opbrengsten zijn zo’n 14% van het totale inkomen maar nog belangrijker: van alle Marokkanen, heeft 40 tot 45% een baan in de agricultuur. (Bron/ lees verder: Radio1)

Plaats je reactie