MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Zwitserse retailer Coop boycot producten uit Marokkaanse Sahara

18 februari 2016 | in Marokko | Reageer

Coop_RailCity_956458_pic_970x641De Zwitserse retailer Coop zal in de toekomt geen producten meer importeren uit de Marokkaanse Westelijke Sahara. De importstop zal in 2017 van kracht worden. Dat meldt AGF.nl.

Uit onderzoeken van het SRF tv-programma ‘Kassensturz’ en de hulporganisatie terre des hommes Zwitserland bleek dat Zwitserse retailers de herkomst van de uit het betwiste geïmporteerde producten ‘ten onrechte’ als Marokko markeren in plaats van Westelijke Sahara. Daarop reageerden nu naast Coop ook andere supermarktgiganten zoals Migros en Denner.

Coop neemt daarbij de meest drastische stap. Vanaf komend jaar zal de retailer geen cherry-trostomaten uit de West-Sahara meer importeren. Concurrenten van Coop in Zwitserland willen die drastimische maatregelen nog niet nemen. (Bron/ lees verder: AGF.nl)

Plaats je reactie