MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

‘Homo’ journalisten niet welkom in Marokko

05 april 2016 | in Maatschappij | Reageer

Homo's in Beni Mellal mishandeldDe Marokkaanse politie heeft een team van het Franse nieuwsmagazine “Le petit journal” opgepakt toen deze een reportage aan het maken waren over geweld tegen homoseksuelen in Marokko.

De journalisten waren zondag beelden aan het draaien in de stad Beni Mellal in Marokko. Ze werden tien uur lang ondervraagd door de politie en werden daarna overgedragen aan de politie op de luchthaven van Casablanca. Maandagochtend werden ze op het vliegtuig naar Frankrijk gezet.

Onlangs circuleerde op het internet een video op YouTube over excessief homofoob geweld tegen twee mannen in Béni Mellal. Ze werden naakt en bebloed op straat gezet. De beelden werden na enkele dagen offline gehaald. (Bron/ lees verder: Marokkaanse media)

Plaats je reactie