MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Dries Boussatta: clubs moeten zich meer verdiepen in spelers

23 april 2016 | in Maatschappij | Reageer

Oud-voetballer Dries BoussattaOud-voetballer Dries Boussatta volgt de discussie over Marokkaans Nederlandse voetballers in het voetbal met speciale belangstelling. In het Algemeen Dagblad zegt de 43-jarige oud-middenvelder dat trainers en clubs zich meer in Marokkaanse voetballers zouden moeten verdiepen.

Boussatta benadrukt dat hij de ‘probleemgevallen’ niet goedpraat: “Het gebrek aan kennis bij de meeste profclubs is gigantisch. Hoeveel jongens zijn er bij Ajax wel niet te vroeg weggestuurd? Jongens die het stempel ‘kut-Marokkaantje’, hadden. Of ‘kut-negertje’.” Hij noemt dat kapitaalvernietiging en vindt dat clubs en trainers zich meer moeten verdiepen in de achtergrond van spelers.

Boussatta debuteerde als eerste Nederlands elfstal-speler van Marokkaanse afkomst in 1998. Hij speelde toen vier vriendschappelijke wedstrijden voor Oranje. Omdat hij niet meer werd uitgenodigd, wisselde hij nog van land en speelde hij nog vier wedstrijden voor Marokko. (Bron/ lees verder: Voetbalzone.nl)

Plaats je reactie