MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Naïma Azough benoemd als rapporteur extremisme

30 mei 2016 | in Maatschappij | Reageer

Naïma AzoughNaïma Azough wordt de nieuwe speciaal rapporteur extremisme van het kabinet. Tot eind dit jaar gaat ze op verzoek van minister Jet Bussemaker (OCW) en staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) in kaart brengen wat goed en minder goed werkt in de strijd tegen radicalisering en extremisme in Nederland.

Het Marokkaans Nederlandse kamerlid moet onderzoeken waar jeugdwelzijnswerkers, zorgprofessionals, wijkagenten, docenten en ouders weten te voorkomen dat kwetsbare jongeren zich isoleren van anderen en de Nederlandse samenleving. Ook moet ze kijken of het extremisme in een vroeg stdium al te herkennen is en wat er tegen gedaan kan worden.

De bedoeling is dat haar ervaringen straks worden gedeeld met andere Europese landen. (Bron/ lees verder: NU.nl)

Plaats je reactie