MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Paspoort kwijt na steun IS op Facebook

10 juni 2016 | in Justitie | Reageer

FacebookDe inhoud van de berichten die je plaatst op Facebook kunnen ernstige gevolgen hebben voor onder andere je nationaliteit. Zo blijkt uit een zaak in Denemarken.

De Deen Said Mansour kreeg woensdag van de rechter te horen dat zijn Deense nationaliteit wordt ingetrokken. Niet eerder in Denemarken verloor iemand zijn nationaliteit vanwege illegale activiteiten.

In 2014 kreeg de 56-jarige man, die ook een Marokkaans paspoort heeft, een celstraf van 4 jaar opgelegd wegens het steunen van terroristische organisaties Al-Qaeda en Jabhat al-Nusra in Facebook-posts. Zo plaatste hij op Facebook onder andere filmpjes van soldaten die worden geëxecuteerd in Syrië en Irak. Mansour ontkende de aantijgingen van terrorismepropaganda en beriep zich op zijn vrijheid van meningsuiting. Zonder succes. Na het uitzitten van zijn celstraf wordt hij uitgezet naar Marokko. (Bron/ lees verder: het NRC)

Plaats je reactie