MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Obama’s investeren 100 miljoen dollar in stimulatie scholing voor Marokkaanse meisjes

29 juni 2016 | in Carriere | 2 Reacties

Michelle ObamaHet Witte Huis investeert bijna 100 miljoen dollar in het stimuleren van scholing voor meisjes in Marokko. De Amerikaanse First Lady Michelle Obama was samen met de actrices Meryl Streep en Freida Pinto in Marrakech, waar ze spraken met Marokkaanse studentes over de uitdagingen die ze moeten overwinnen om naar school te kunnen gaan.

Michelle Obama reisde deze week ook naar Liberia en Spanje als onderdeel van het project Let Girls Learn. Michelle en haar man Barack Obama startten dit project in 2015 met als doel meisjes in de alle landen ter wereld naar school te laten gaan.

In Marokko komt zeker 60 procent van de meisjes niet verder dan de basisschool. Vaak is de afstand naar school voor de ouders een reden om hun dochters thuis te houden. (Bron/ lees verder: de NOS)

Er zijn 2 reacties

 1. Jolanda van Iersel
  01 juli 2016 om 02:24 uur.

  Michelle Obama u kunt u miljoenen stortten (1 miljoen is genoeg eigenlijk, graag in losse 10 dollar briefjes) op:

  https://www.gofundme.com/essaouiraschoolkit

  Dank u hartelijk!

  Kijk op inside-foto’s van Heldin Karima die opgroeide mbv het Bayti-huis te Essaouira en nu als eerste studeert uit haar familie in Marrakesh.

  Facebook: mooiuitmarokko
  En bij het wachten op de stortting van Michelle zijn mooie initiatieven zoals “elk kind een schooltas” zie facebook weer hard aan de slag om écht elk kind (jongens en meisjes) een “Cartable” een schooltas gevuld met schriften, pennen, calculators, gummen en meer te vullen!
  Super-initiatief en vorig jaar 2015 mocht ik beleven dat alle 100 kinderen van het Bayti-huis te Essaouira een gevulde rugzak kregen!

  Gegroet Jolanda van Iersel

 2. Jolanda van Iersel
  01 juli 2016 om 02:25 uur.

  Op facebook: mooiuitmarokko ziet u Karima en Michelle samen de iftar breken.

Plaats je reactie