MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Racistische boodschap op vrachtwagentje in Berlijn

23 juli 2016 | in Maatschappij | Reageer

Racisitische reclame AFDDe Berlijnse tak van de rechts-populistische partij Alternative für Deutschland (AfD) probeert in Berlijn met een omstreden campagne nieuwe doelgroepen aan te boren.

De extreem rechtse partij heeft op reclameborden op witte vrachtwagentjes racistische boodschappen getoond. Op het ene wagentje staat een (hipster) man met z’n armen over elkaar. Naast deze man staat een citaat waarin hij zijn ergernis uitspreekt over ‘zijn Marokkaanse dealers.’ Hun leven zou ‘helemaal door de staat wordt gefinancierd.’

Op een andere wagen is een homostel te zien dat zegt geen behoefte te hebben aan een kennismaking met islamitische immigranten, voor wie hun liefde een doodzonde zou zijn. Er is veel verontwaardiging over de campagne. De slogan hitst mensen op tegen buitenlanders en moslims, schrijven veel media en twitteraars. (Bron/ lees verder: de NOS)

Plaats je reactie