MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Armoede en werkloosheid drijven Marokkaanse jongeren uit Marokko

19 oktober 2016 | in Economie | Reageer

Protesten tegen werkloosheid“Emigreren is niet mijn droom”, zegt de 33-jarige Marokkaanse Zakaria Azzouzi uit Errachidia. Hij haalde zijn master en doctoraal maar zit al vijf jaar thuis, zonder werk. “Terug naar huis kan ik niet”, vertelt hij aan de NOS. “Mijn ouders zijn boeren en hebben weinig geld. Ze hebben alles in mij geïnvesteerd in de hoop dat ik beter terecht zou komen. Ik moet dat waarmaken.”

Zakaria’s situatie is exemplarisch. Want voor Marokkaanse jongeren zijn langdurige werkloosheid en de armoede die daar het gevolg van is, de belangrijkste redenen om te proberen een nieuw bestaan op te bouwen in Europa. Legaal of illegaal

Lees verder op de website van de NOS.

Plaats je reactie