MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokko ontmanteld terreurcel IS

03 december 2016 | in Marokko | Reageer

Marokkaanse politieMarokko heeft een terroristische cel ontmanteld die gelinkt wordt aan terreurgroep Islamitische Staat (IS). De Marokkaanse autoriteiten melden dat de groep plannen aan het maken was voor het plegen van aanslagen in Marokko.

Volgens het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse Zaken gaat het om een ‘terreurcel’ die bestaat uit ‘acht aanhangers van IS’ en actief was in de steden Fez en Tanger.

De leden van de cel hebben “nauwe banden met elementen van Daesch (het Arabische acroniem van IS) in Syrië en Irak”, en hun doel was “om leden te rekruteren om naar conflictzones te sturen, en als het echt nodig is, aanslagen te plegen in hun land van afkomst”, aldus het ministerie. (Bron/ lees verder: diverse bladen)

Plaats je reactie