MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

01-09-16 | Reageer | Lees verder »
In het openhartige egodocument Ajouad: kaaskop of mocro? gaat Ajouad El Miloudi in vier afleveringen op zoek naar antwoorden binnen de Marokkaanse cultuur rondom thema’s als liefde, relaties en seksualiteit, ontspanning en uitlaatkleppen, status en imago. Maar ook het thema waarom maken sommige jonge Marokkanen radicale keuzes in geloof en misdaad? Daarbij schuwt hij het […]

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Stichting AAP krijgt 1,3 miljoen voor project in Marokko

04 februari 2017 | in Maatschappij | Reageer

BerberaapjesStichting AAP in Almere heeft vrijdag een bedrag van ruim 1,3 miljoen euro gekregen van de Postcodeloterij. Het geld is bestemd voor een project in Marokko, dat is opgezet om de berberaap te redden.

Deze apensoort wordt met uitsterven bedreigd. Dat komt door stropen, illegale handel en door verwoesting van het leefgebied van de aap. In 1977 waren er nog zo’n 23.000 berberapen, tegenwoordig zijn er nog maar tussen de 6.500 en 9.100 over.

Recent heeft de berberaap een beschermde status gekregen. (Bron/ lees verder: Omroep Flevoland)

Plaats je reactie