MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

“Marokkaans dorp Oued Zem houdt zich bezig met sextortion”

08 maart 2017 | in Justitie | Reageer

Het Marokkaanse stadje Oued ZemVan de 115.000 inwoners van het Marokkaanse stadje Oued Zem zijn er naar schatting zo’n 3000 die zich bezig houden met ’sextortion’: afpersing met naaktbeelden die via internet zijn verkregen. Dat meldt De Telegraaf op basis van informatie van The Sun.

De oplichters, die vaak Engels hebben geleerd met behulp van YouTube-video’s, proberen hun slachtoffers naakt voor de camera te krijgen en eisen vervolgens duizenden euro’s. Wordt er niet betaald, dan worden de beelden online geplaatst en gedeeld met bekenden van de slachtoffers.

Volgens het Britse tabloid The Sun richten de oplichters uit het dorp, een plaats in het noorden van Marokko op 225 kilometer rijden van Marrakesh, zich voornamelijk op jonge Britten omdat zij het meest geneigd zouden zijn veel geld te betalen. (Bron/ lees verder: De Telegraaf en The Sun)

Plaats je reactie