MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

01-09-16 | Reageer | Lees verder »
In het openhartige egodocument Ajouad: kaaskop of mocro? gaat Ajouad El Miloudi in vier afleveringen op zoek naar antwoorden binnen de Marokkaanse cultuur rondom thema’s als liefde, relaties en seksualiteit, ontspanning en uitlaatkleppen, status en imago. Maar ook het thema waarom maken sommige jonge Marokkanen radicale keuzes in geloof en misdaad? Daarbij schuwt hij het […]

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

‘Aboutaleb loopt gevaar door slechte informatiebeveiliging’

07 april 2017 | in Maatschappij | Reageer

De Rotterdamse burgemeester Ahmed AboutalebDe gemeente Rotterdam heeft zijn informatiebeveiliging zo slecht op orde, dat burgemeester Ahmed Aboutaleb mogelijk zelf gevaar loopt. Dat concludeert de Rekenkamer Rotterdam in een rapport dat in handen is van de Volkskrant.

In het rapport staat dat er “reële risico’s op fysieke onveiligheid” van de burgemeester zijn, schrijft de krant.

De Rekenkamer is sinds vorige maand dan ook verwikkeld in een conflict met het college van burgemeesters en wethouders over publicatie van het rapport. Het college is bang dat publicatie van het rapport kan worden opgevat als “een lesje: hoe hack je de gemeente”, zei een woordvoerder van Aboutaleb eerder. De publicatie is daarom voorlopig uitgesteld. (Bron/ lees verder: de Volkskrant )

Plaats je reactie