MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

01-09-16 | Reageer | Lees verder »
In het openhartige egodocument Ajouad: kaaskop of mocro? gaat Ajouad El Miloudi in vier afleveringen op zoek naar antwoorden binnen de Marokkaanse cultuur rondom thema’s als liefde, relaties en seksualiteit, ontspanning en uitlaatkleppen, status en imago. Maar ook het thema waarom maken sommige jonge Marokkanen radicale keuzes in geloof en misdaad? Daarbij schuwt hij het […]

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Protesten in de Rif blijven doorgaan

16 april 2017 | in Marokko | Reageer

Nasser Zafzafi protesten MarokkoDe protesten in de Rif regio in het Noorden van Marokko blijven doorgaan. In verschillende regio’s worden nog bijna elke dag demonstraties gehouden.

Afgelopen dagen waren demonstraties in Ait Bouayach, Imzouren en ander plaatsen in het Noord-Oosten van Marokko.

De demonstranten eisen sociale en economische hervormingen op. Ook wordt vaak de naam genoemd van Mohcine Fikri, de visboer die door de machines van een vuilniswagen verpletterd werd na de inbeslagname van zijn goederen door de autoriteiten.

Plaats je reactie