MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zaken



UITGELICHT

01-09-16 | Reageer | Lees verder »
In het openhartige egodocument Ajouad: kaaskop of mocro? gaat Ajouad El Miloudi in vier afleveringen op zoek naar antwoorden binnen de Marokkaanse cultuur rondom thema’s als liefde, relaties en seksualiteit, ontspanning en uitlaatkleppen, status en imago. Maar ook het thema waarom maken sommige jonge Marokkanen radicale keuzes in geloof en misdaad? Daarbij schuwt hij het […]

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokkanen opgepakt in Barcelona, mogelijk link met aanslagen Brussel

26 april 2017 | in Justitie | Reageer

Spaanse politieDe Spaanse politie heeft in Barcelona vier mannen opgepakt die mogelijk betrokken zijn geweest bij de aanslagen in Brussel vorig jaar. Een ander viertal is opgepakt vanwege drugshandel.

De agenten voerden volgens de Spaanse krant El Pais een twaalftal huiszoekingen uit in vijf dorpen in de omgeving van Barcelona. Daarbij werden wapens, drugs en grote hoeveelheden contant geld gevonden. In totaal zijn er acht mensen opgepakt.

Drie van hen zijn enkele dagen voor de aanslag in Brussel bij de aanslagplegers geweest. Er wordt nog onderzocht of dat contact alleen met drugs te maken had, of dat er ook terroristische motieven waren. Het gaat om mannen tussen de 21 en 39 jaar oud met de Marokkaanse nationaliteit. (Bron/ lees verder: de NOS)

Plaats je reactie