MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

01-09-16 | Reageer | Lees verder »
In het openhartige egodocument Ajouad: kaaskop of mocro? gaat Ajouad El Miloudi in vier afleveringen op zoek naar antwoorden binnen de Marokkaanse cultuur rondom thema’s als liefde, relaties en seksualiteit, ontspanning en uitlaatkleppen, status en imago. Maar ook het thema waarom maken sommige jonge Marokkanen radicale keuzes in geloof en misdaad? Daarbij schuwt hij het […]

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Wedstrijd Marokko-Nederland kan bijzonder duel worden voor Mahi

29 april 2017 | in Sport | Reageer

Mimoun MahiVoor Mimoum Mahi kan de vriendschappelijke wedstrijd tussen Marokko en Nederland, eind mei, een heel bijzonder duel worden. De FC Groningen-topscorer, die aan een indrukwekkend seizoen bezig is, is voor het duel uitgenodigd door bondscoach Hervé Renard van Marokko.

Mogelijk kan hij debuteren tegen Oranje. Mahi liet in een reactie aan FC Groningen TV weten zeer blij te zijn met de uitnodiging. “Het is een jongensdroom van mij, het is iets geweldigs. Ik denk dat iedere voetballer hier van jongs af aan over droomt. Dat het nu werkelijkheid lijkt te worden is heel mooi voor mij”.

Mimoun, die al zestien keer scoorde in dit Eredivisie-seizoen, had ook voor Nederland kunnen kiezen, maar had geen twijfels bij die keuze. “Ik kies 100% voor Marokko, voor mijn land. Het zou iets heel moois zijn,” sluit hij af.

Plaats je reactie