MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

01-09-16 | Reageer | Lees verder »
In het openhartige egodocument Ajouad: kaaskop of mocro? gaat Ajouad El Miloudi in vier afleveringen op zoek naar antwoorden binnen de Marokkaanse cultuur rondom thema’s als liefde, relaties en seksualiteit, ontspanning en uitlaatkleppen, status en imago. Maar ook het thema waarom maken sommige jonge Marokkanen radicale keuzes in geloof en misdaad? Daarbij schuwt hij het […]

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Hoe is het om in Nederland een hoofddoek te dragen?

15 mei 2017 | in Maatschappij | Reageer

MoslimaWord je onderdrukt? Ben je van de catering? Kun je zo nog wel professioneel zijn? Sommige moslima’s met een hoofddoek zijn het zat dat hun hijab steeds onderwerp van gesprek is, schrijft RTL Nieuws.

Hoe is het toch om in Nederland een hoofddoek te dragen? Twee vrouwen vertellen er openlijk over op de website van RTL Nieuws.

Hafsa
Hafsa (26) raadt het haar jonge nichtjes nu niet aan, maar is zelf op jonge leeftijd begonnen met het dragen van een hoofddoek. “Ik was zeven. We gingen in het weekend naar de moskee voor Arabische les. Ik droeg daarom in het weekend een hoofddoek. Waarom niet door de week, vroeg ik me af

Lees het gehele artikel verder op de website van RTL Nieuws.

Plaats je reactie