MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

01-09-16 | Reageer | Lees verder »
In het openhartige egodocument Ajouad: kaaskop of mocro? gaat Ajouad El Miloudi in vier afleveringen op zoek naar antwoorden binnen de Marokkaanse cultuur rondom thema’s als liefde, relaties en seksualiteit, ontspanning en uitlaatkleppen, status en imago. Maar ook het thema waarom maken sommige jonge Marokkanen radicale keuzes in geloof en misdaad? Daarbij schuwt hij het […]

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Crimineel en activist Saïd C. toch aangehouden op verzoek Marokko

30 juni 2017 | in Maatschappij | Reageer

hqdefaultDe Marokkaanse Nederlander en activist Saïd C. is aangehouden naar aanleiding van een Marokkaans uitleveringsverzoek. De kwestie rond C. leidde afgelopen week tot een diplomatieke rel.

Marokko trok eerder zijn ambassadeur terug omdat Nederland niet zou meewerken aan een uitlevering, waarop Nederland weer boss reageerde.

Volgens het ministerie van Veiligheid en Justitie heeft Marokko garanties gegeven over de vervolging. Saïd C. wordt verdacht van betrokkenheid bij internationale drugshandel. Nederland had garanties geëist omdat Saïd ook in verband wordt gebracht met politieke activiteiten in de Rif-regio in Marokko.

Plaats je reactie