MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

01-09-16 | Reageer | Lees verder »
In het openhartige egodocument Ajouad: kaaskop of mocro? gaat Ajouad El Miloudi in vier afleveringen op zoek naar antwoorden binnen de Marokkaanse cultuur rondom thema’s als liefde, relaties en seksualiteit, ontspanning en uitlaatkleppen, status en imago. Maar ook het thema waarom maken sommige jonge Marokkanen radicale keuzes in geloof en misdaad? Daarbij schuwt hij het […]

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Opmerkelijk: bondsvoorzitter Marokko stelt medische staf beschikbaar voor Nouri

10 juli 2017 | in Sport | Reageer

nouri-1024x576Niet alleen in Nederland maar ook in Marokko is men erg begaan met de gezondheid van Abdelhak Nouri. Faouzi Lekjaa, voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond, volgt de ontwikkelingen omtrent de Ajax-middenvelder.

In een persbericht op de website van de Marokkaanse bond FRMF heeft hij aangeboden om te helpen bij Abdelhak Nouri door het inzetten van bondsarts Abderrazak Hifti, indien nodig. Opmerkelijk, omdat Nouri op dit moment, niet uitkomt voor Marokko.

Nouri heeft voorlopig gekozen voor een interlandcarrière bij het Nederlands elftal. Hij kwam al sinds zijn 15de voor vertegenwoordigende elftallen uit. Toch mag hij in de toekomst ook voor Marokko uitkomen, omdat hij nog niet voor het Nederlands elftal heeft gespeeld. Wellicht een strategische keuze van de Marokkanen?

Plaats je reactie