MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

01-09-16 | Reageer | Lees verder »
In het openhartige egodocument Ajouad: kaaskop of mocro? gaat Ajouad El Miloudi in vier afleveringen op zoek naar antwoorden binnen de Marokkaanse cultuur rondom thema’s als liefde, relaties en seksualiteit, ontspanning en uitlaatkleppen, status en imago. Maar ook het thema waarom maken sommige jonge Marokkanen radicale keuzes in geloof en misdaad? Daarbij schuwt hij het […]

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Al-Jazeera Arabisch is heel anders dan Al-Jazeera Engels

17 juli 2017 | in Media | Reageer

Al-JazeeraAl-Jazeera Arabisch stelt dagelijks de zorgen en hoop van de Arabische wereld en de onvrede over de Arabische elite aan de kaak.

Ondanks de duidelijke politieke agenda, met een voorkeur voor de emancipatie van de politieke islam, zorgt de zender voor een frisse wind in het gecontroleerde mediaklimaat van de gehele Arabische wereld.

Echter, het Midden-Oosten is in rep en roer sinds Saoedi-Arabië, Egypte en enkele Golfstaten begin juni besloten Qatar te boycotten, onder andere om Al-Jazeera

Lees het gehele artikel verder op de website van De Groene Amsterdammer.

Plaats je reactie