MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Voetbalclub verbiedt allochtonenteams

27 augustus 2005 | in Sport | Reageer

Allochtone jongeren die straks lid worden van de nieuwe fusieclub Moesel-Megacles in Weert, mogen géén eigen teams meer vormen. De maatregel moet, volgens voorzitter A. Braam van Megacles, de integratie tussen autochtone en allochtone voetballers bevorderen en etnische spanningen binnen de club verkleinen.

Megacles riep een paar jaar geleden de hulp in van het welzijnswerk om de allochtonenproblematiek binnen de vereniging te beteugelen. De amateurclub bestond voor ruim negentig procent uit allochtonen en het autochtone bestuur merkte dat de cultuurverschillen tot spanningen leidden. Het multiculturele elftal, bestaande uit Marokkanen, Turken, Surinamers en Antillianen grossierde wekelijks in gele en rode kaarten en trainers stapten op, omdat ze niet meer wisten hoe ze jongens in het gareel moesten krijgen.

Bron:
Dagblad De Limburger
vrijdag 26 augustus 2005

Plaats je reactie