MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Bouw ontkent discriminatie Marokkanen

29 augustus 2005 | in Carriere | 1 Reactie

In CoBouw is vandaag te lezen dat werkgeversorganisaties uit de bouwnijverheid discriminatie van Marokkanen ontkennen. Zij zeggen dat als reactie op een onderzoek dat de Universiteit van Utrecht uitvoerde in opdracht van GroenLinks. Hieruit bleek dat de bouwsector het niet zo heeft op Marokkaanse scholieren die telefonisch om een stageplek vragen. In het onderzoek werden in totaal 336 bedrijven benaderd door proefpersonen die zich voordeden als mbo-scholier en een Nederlandse dan wel een Marokkaanse naam opgaven in het telefoongesprek. 15 procent van de scholieren met een Marokkaanse achternaam maakte kans op een uitnodigingsgesprek terwijl dat percentage onder scholieren met een Nederlandse naam 41 procent was.

Volgens de bouw is er geen sprake van discriminatie, maar zijn Marokkaanse jongeren niet geïnteresseerd in een baan als bouwvakker. Voorzitter Brinkman van Bouwend Nederland wijst er op dat met name Marokkaanse jongeren nauwelijks interesse in de bouw tonen omdat ze de sector onaantrekkelijk en zelfs minderwaardig vinden. Ook W. van Pelt, voorzitter van AVBB-Waterweggebied vindt dat Marokkaanse jongeren geen hoge pet op hebben van de bouw en niet graag werken in die sector.

Meer: video en onderzoekresultaten op Planet.NL

Er is 1 reactie

  1. Inayat
    29 augustus 2005 om 01:29 uur.

    Het is toch raar dat de bouw zegt dat het ligt aan de geringe interesse van Marokkaanse jongeren. Juist door te bellen naar de bouwbedrijven hebben deze jongeren interesse getoond en aangegeven een stage bij zo een bouwbedrijf willen lopen. Feit is dat je minder kans maakt met een buitenlandse naam. Zie ook dit bericht: “De Commissie Gelijke Behandeling heeft een Nederlands bouwbedrijf op de vingers getikt wegens discriminatie van buitenlanders bij personeelswerving.
    “- http://www.jobplaza.nl/_main/nieuwsitem.asp?id=366

Plaats je reactie