MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Kunstmarokkanen beleven première

29 augustus 2005 | in Kunst | Reageer

KunstMarokkanenOp de Amsterdamse Uitmarkt beleefde Kunstmarokkanen zondagmiddag de première met een eerste debat en enkele verrassende smaakmakers. Tijdens het debat op de UITMARKT op zondagmiddag drie uur, stonden de deelnemende kunstenaars centraal. Onder leiding van Tarik Yousif werden enkele kunstenaars gevraagd naar hun werk, hun drijfveren als kunstenaar en hun motivatie om mee te doen aan Kunstmarokkanen.

Het debat vormde de aftrap van de debattenreeks en diende als smaakmaker voor de tentoonstelling die op 16 september opent in Rotterdam. Kunstmarokkanen heeft tien jonge Marokkaanse kunstenaars, die in Nederland wonen en werken, bij elkaar gebracht met de vraag om door middel van een werk te reflecteren op het thema van MarokkoNederland2005. De tentoonstelling is samengesteld met nieuw, voor dit project gemaakt werk van Abdellatif Benfaidoul (video installaties), Amandine Meunier (vormgeving, 3D objecten), Wafae Ahalouch el Keriasti (tekeningen en schilderijen), Amel Bouazizi (modevormgeving), Saïd Mahrouf (modevormgeving, performances, video), Aziz Bekkaoui (modevormgeving), Hamid el Kanbouhi (installaties, tekeningen), Shishunk (Ahmed Aynan – AV, installaties, theater), Tarik Sadouma (conceptueel) en Samir Bantal (architecturale vormgeving).

Kunstmarokkanen gaat tot en met februari 2006 op tournee langs Rotterdam (Locus010), Amsterdam (BG РPostCS), Eindhoven (De Witte Dame), Groningen (voormalige Remonstrantse Kerk), Maastricht (Centre C̩ramique), Den Haag (Vrije Akademie) en tenslotte Utrecht (Centraal Museum).

Plaats je reactie