MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokkaanse academici doen het goed

29 augustus 2005 | in Carriere | 1 Reactie

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft vijf jonge, talentvolle allochtone afgestudeerden van de Erasmus Universiteit Rotterdam een zogeheten Mozaïeksubsidie toegekend. De wetenschappers in de dop kunnen met deze subsidie vier jaar lang een promotieonderzoek uitvoeren. Minister Maria van der Hoeven van OCW is aanwezig bij de feestelijke uitreiking op 13 oktober 2005.

Maar liefst 142 studenten en afgestudeerden reageerden op een oproep voor onderzoeksideeën. Uiteindelijk krijgen 22 kandidaten een subsidie. Elke kandidaat ontvangt 180.000 euro voor een promotieonderzoek aan de universiteit. De helft van de gehonoreerden behoort tot de klassieke migrantengroepen; Surinamers, Antillianen, Marokkanen en Turken. Volgens het Erasmus universitair medisch centrum hebben de kandidaten met een Marokkaanse achtergrond dit jaar het best gepresteerd. Een van deze talenten is de Marokkaanse Hanane El Hachioui. Drs. El Hachioui promoveert binnen Neurologie op het onderwerp ‘Afasie: herstelpatroon en kwaliteit van leven’.

Er is 1 reactie

 1. Gert-Jan
  09 december 2008 om 10:56 uur.

  Geachte meneer/mevrouw,

  Dit berichtje stuur ik naar aanleiding van het artikel dat geplaatst is over Hanane El Hachioui. Mijn zusje van 20 jaar heeft op 12 November 2008 een beroerte gehad waaraan ze een ernstige vorm van aversie heeft overgehouden. Sinds dit voorval ben ik veel gaan lezen over dit onderwerp en ik zou heel graag in contact willen komen met dr. El Hachioui.

  Bestaat hiervoor de mogelijkheid? kunt u mij na toestemming van dr. El Hachioui eventueel haar contact gegevens sturen?

  Met vriendelijke groeten,

  Gert-Jan Ruiter

Plaats je reactie