MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Radio uitzending over Berbers

29 augustus 2005 | in Media | Reageer

De meerderheid van de in Nederland wonende Marokkanen heeft een Berberachtergrond. En toch weten inwoners van Nederland nog steeds weinig over de geschiedenis en de cultuur van de Berbers, die zichzelf als Imazighen aanduiden. Daarnaast zijn ook veel Nederlandse Berbers onwetend over hun achtergrond.

ThaziriHet radio programma ‘Verkenningen’ gaat dinsdag 30 augustus op zoek naar de geschiedenis, cultuur en identiteit van Imazighen met de gasten Mohamed El Ayubi (Docentonderzoeker Talen en Culturen van Noord-Afrika), Herman Obdeijn (historicus en Marokko-kenner), Asis Aynan (columnist bij www.denieuwesamenleving.nl) en dichter Mimoun El Sahraoui. De Berberband Wahid Thaziri (foto) komt live spelen en mee discussiëren.

Verkenningen, dinsdag 30 augustus 2005
tussen 16.00 en 17.00 OP 747 AM

Plaats je reactie