MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

215.000 Marokkanen hebben dubbel paspoort

30 augustus 2005 | in Politiek | 7 Reacties

Nederlands paspoortUit gisteren gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat Turkse Nederlanders het vaakst een dubbel paspoort hebben. Ruim 252.000 Turken en 215.000 Marokkanen hebben twee paspoorten. Minister Verdonk (Vreemdelingenzaken en Integratie) is daar niet blij mee. Zij wil juist dat minder mensen twee nationaliteiten hebben. Haar gedachtegang hierbij is dat mensen hun loyaliteit meer richten op Nederland en daarom beter integreren.

Verdonk lijkt zich daarbij te focussen op Marokkanen. Maar, een kwart van de mensen met een dubbel paspoort komt uit een ander land van de Europese Unie. Verder hebben ruim 14.000 Surinamers twee paspoorten, ruim 12.500 Amerikanen en evenveel Egyptenaren. Waarom zij deze groepen niet aanpakt is niet duidelijk.

Er zijn 7 reacties

 1. do
  30 augustus 2005 om 09:23 uur.

  gewoon discriminatie van verdonk. waarom de marokkanen geen dubbel paspoort en de rest wel. gewoon onzin!!!!!!!!!!!!!! ze heeft weer eens niks te doen!!

 2. Andri
  30 augustus 2005 om 10:03 uur.

  Ach ja, Verdonk. Wie neemt dat mens nog serieus? Een bericht uit mei dit jaar:
  Minister Verdonk van Vreemdelingenzaken heeft woensdag de Tweede Kamer onjuist geïnformeerd over dossiers van vrouwen die door hun mannen in Marokko zijn achtergelaten. Nadat de Volkskrant haar met de onjuistheden had geconfronteerd, gaf zij de fout toe.

  In een debat met de Kamer zei de minister dat zij zes vrouwen niet toestaat naar Nederland terug te keren. De bewindsvrouw meldde desgevraagd ook dat deze vrouwen geen kinderen met de Nederlandse nationaliteit hebben. Maar dat is in vier gevallen onjuist, zo blijkt uit schriftelijke stukken.
  Als Verdonk de waarheid had gesproken, hadden Kamerleden om opheldering gevraagd over de afwijzingen. De Tweede Kamer heeft vorig jaar op verzoek van Verdonks partijgenote Hirsi Ali uitgesproken dat de minister de terugkeer naar Nederland moet ‘bespoedigen’ van vrouwen met Nederlandse kinderen. Het Groen-Links-Kamerlid Azough, die de minister in het debat naar de nationaliteit van de kinderen vroeg, noemt de fout een ‘blunder die mensenlevens schaadt’.

 3. ikke
  31 augustus 2005 om 12:20 uur.

  Dit las ik zaterdag in de Volkskrant:

  “Toch kon ik alleen maar lachen om het besluit van Rita Verdonk mensen zoals ik ‘allochtoon’ te (blijven) noemen. De commissie-Blok stelde naar aanleiding van het rapport Bruggen Bouwen voor over ‘Nederlanders’ en ‘vreemdelingen’ te spreken in plaats van over autochtonen en allochtonen. Waarbij Nederlanders, zoals het woord al aangeeft, burgers zijn die de Nederlandse nationaliteit dragen en vreemdelingen niet.

  De Tweede Kamer formaliseerde deze vraag aan de minister in januari 2004. Na anderhalf jaar kwam het antwoord – een verrassend antwoord waarover natuurlijk lang nagedacht moest worden. De minister heeft besloten een door het kabinet bekrachtigd onderscheid te maken tussen Nederlanders: allochtonen zijn tweederangs burgers, anders hadden we ze wel Nederlander genoemd. Verdonk stelt dat de overheid niet moet fungeren als taalpolitie. We weten immers van elkaar ‘wat we ongeveer bedoelen’, laat ze de Tweede Kamer weten. Je hebt Nederlanders en allochtonen; daarnaast heb je vreemdelingen. Vreemdelingen zijn mensen die een niet-Nederlandse nationaliteit hebben. En hoewel het woord ‘allochtoon’ vreemdeling betekent, is een ‘vreemdeling’ iemand anders. Maar laten we vooral geen taalpolitie spelen.”

  Verdonk kiest er dus voor om allochtonen als NIET-Nederlanders te zien. ja, en dat is dan de minister van integratie?

 4. Maghrebi ana
  31 augustus 2005 om 01:55 uur.

  Ik vind t allemaal onzin wat Mevrouw Verdonk, minister van INTEGRATIE, wat ze allemaal zegt is maar een flowkul,ik vraag me vaak af wat heeft nou een dubbele nationaliteit met integratie te maken, kijken we maar naar burgers van Frankrijk, Belgie en noem maar op, daar hebben ze geen moeite met dubbele nationaliteit, er wordt nooit gepraat over dat onderwerp zoals hier in NL, terwijl iedereen daar goed geintegreerd is en gedraagt zich net als een puur Frans of Belg, daar wordt nooit onderscheid gemaakt tussen Allochtoon en Autochtoon zoals hier in die gare NL.
  Hoe kan ik me nou goed integeren in een samenleving die mij niet als Nederlander erkent ook al ik “officieel” Nederlander ben, wat zal nou een nut van een Nederlandse paspoort zijn dan??dag op dag word ik overtuiged van het idee van me opa die al 30 jaar in NL woont en die geen Nederlandse paspoort wil aanvragen, en maar een “allochtoon blijven”.
  Zelf ben ik maar een “allochtoon”, heb geen nederlandse paspoort en die wil ik ook niet hebben als ik maar in de ogen van de “Nederlanders” eeuwig als buitenlander word gezien, ik ben Marokkaan en ik ben helemaal trots op

 5. najim
  31 augustus 2005 om 02:34 uur.

  MEVROUW VERDONK,

  MEVROUW VERDONK HEEFT OP DIT MOMENT DE KEUZE GENOMEN OM DE MAROKKAANTJES TE GAAN PESTEN.
  (HET IS HEEL MAKKELIJK OM WERK TE creeëren)
  IN DE AFGELOPEN PERIODE HEEFT MEVROUW ER NIKS AANGEDAN OM ER VOOR TE ZORGEN DAT DE VREEMDELINGEN HET GEVOEL HEBBEN DAT ZE ER OOK DAAD WERKELIJK BIJ HOREN.GEEF DEZE MENSEN TOCH HET GEVOEL JONGENS/MEISJES JULLIE ZIJN 1 VAN ONS EN JULLIE HOREN ER BIJ ZONDER DAT WE DEZE VREEMDELINGEN IN EEN HOEK DRIJVEN.
  DINGEN DIE AANGEPAKT ZOUDEN MOETEN WORDEN ALS DISCRIMINATIE OP DE WERK VLOER ETC…. HEBBEN VEL VOORRANG DAN DE DUBELLE NATIONALITEIT AAN TE PAKKEN.
  WETTELIJK KAN ZE EEN GROEP NIET AAN PAKKEN.DAT BETEKENT DAT ZE OOK 252.000 TURKEN 14000 SURINAMERS 12.500 AMERIAKEN EN EGYPTENAREN ETC…..
  ZE WEET DAT ZE ER NIKS MEE BERIJKT,MAAR ZE PROBEERT ZO AAN HET WERK TE BLIJVEN EN LEKKER GELD VERDIENEN,WANT GROTE ZAKEN DIE VOORRANG HEBBEN DAAR WIL ZE HAAR HANDEN NIET AAN BRANDEN.

  BLUNDER NA BLUNDER NA BLUNDER DAT IS OP DIT MOMENT MEVROUW RITA VERDONK.
  HET IS EEN BELEID DIE ONDERSTEUND WORDT DOOR DE REGERING,WANT DIT WORDT NIET ONDERSTEUND DOOR DE ANDERE REGERINGS PARTIJEN,MAAR ZE MOETEN WEL MEE MET VVD.ANDERS HEBBEN WE WEER EEN PROBLEEM ETC….
  DE VERKIEZINGEN ZIJN WEER OP KOMST PLAATSELIJK EN DAARNA LANDELIJK.
  DAAR MOETEN WIJ ALS VREEMDELINGEN ACTIEF IN DEELNEMEN OM EEN DUIDELIJK ANTWOORD TE GEVEN OP DE AFGELOPEN PERIODE.BALKENENDE 1+2. EN DIT OP ALLE FRONTEN. NIET ALLEEN DE KWESTIE VREEMDELINGEN.

  MEVROUW VERDONK EEN SCHIP KAN RECHTDOOR VAREN.
  EEN SCHIP KAN OOK AFBUIGEN EN EEN ANDERE RICHTING NEMEN.
  RECHTDOOR BETEKENT BOTSEN.(IN DIT GEVAL TEGEN DE WET:DAN MOET JE OOK ANDERE NATIONALITEITEN OOK AANPAKKEN)
  OF AFBUIGEN EN HET DEZE MENSEN AANGENAAM MAKN DAT ZE OOK NOG IS GERESPECTEERD WORDEN ALS EERSTE RANGS BURGERS.

  MET VRIENDELIJKE GROET,
  NAJIM

 6. nordin
  28 juli 2006 om 12:12 uur.

  ach kom op je weet tog zelf dat mevrouwtje verdonk weer niets te doen heeft en ons marokkaanen weer eens wil dwarsbomen ,het maakt mij allemaal niet uit zolang we twee nationaliteiten hebben en voor zover ik weet is dat ze er tog niets aan kan doen tegenover de marokkaanse overheid ,en dat ze de ”rest”(je weet wel wie ik bedoel }ook niet aanpakt kan ze me balleh likken ………..beslemaaaaa sahbi’s

 7. Maghreb Magazine » Wilders: afschaffing dubbele nationaliteit
  19 augustus 2006 om 12:28 uur.

  […] Marokkaanse baby’s krijgen bij hun geboorte onmiddellijk de Marokkaanse nationaliteit, of zij die nou willen of niet. De Marokkaanse wet schrijft voor dat de ingezetenen van Marokko geen afstand kunnen doen van het Marokkaanse staatsburgerschap. Daarom werd er voor deze migranten een uitzondering gemaakt in de Rijkswet op het Nederlanderschap van 1997. Om te voorkomen dat Marokkanen niet kunnen naturaliseren is een dubbele nationaliteit toegestaan. In Nederland hebben 215.000 Marokkanen een dubbele nationaliteit. […]

Plaats je reactie