MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokko op Wereldhavendagen

30 augustus 2005 | in Muziek | Reageer

Wereld Havendagen Het eerste weekend van september staat Rotterdam weer op zijn kop tijdens de 28ste editie van de Wereldhavendagen. Het thema luidt: Op expeditie in een wereldhaven. Dit jaar wordt het 400-jarige jubileum van de handelsbetrekkingen tussen Marokko en Nederland gevierd. De Wereldhavendagen geeft hier een eigen invulling aan en wel met het optreden van de Marokkaanse sterren Mimoun Rafroua en Cheb Mokhtar op. Op zondag 4 september beklimmen zij tussen 14.00 en 16.00 uur het podium aan de Veerkade.

De betrekkingen begonnen toen Nederland, dat toen nog de Verenigde Nederlanden heette, in 1605 Pieter Maertens Coyt naar Marokko stuurde om handelsbetrekkingen aan te knopen. Dit gebeurde natuurlijk via de scheepvaart. Tegenwoordig is Rotterdam een van de meest multiculturele steden van Nederland. Genoeg redenen dus voor de Wereldhavendagen om dit jubileum te vieren.

Plaats je reactie