MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Moslims: Aboutaleb als lijsttrekker

30 augustus 2005 | in Politiek | Reageer

Aboutaleb (Nova)Uit de gisteren verschenen resultaten van een onderzoek dat TNS NIPO heeft uitgevoerd onder ruim vijfhonderd Nederlandse moslims, blijkt dat bijna de helft van de moslims de komst van een islamitische partij wenselijk vindt. 30 procent zou dat initiatief niet toejuichen.

Bij Turken en Marokkanen is enig enthousiasme voor een moslimpartij waar te nemen. Bij andere groepen is er geen potentiële aanhang. De onderzoekers concluderen dat grofweg een op de vijf moslims op een islamitische partij zou stemen. Als ze dat daadwerkelijk doen, betekent dat bij verkiezingen voor de Tweede Kamer één zetel.

Als het gaat om het lijsttrekkerschap van de partij gaat, is de Amsterdamse wethouder Aboutaleb de eerste keus. Twaalf procent van de ondervraagden ziet hem graag een islamitische partij leiden. Op de tweede plaats eindigt de rapper Ali B.

Lees meer: Planet Internet

Plaats je reactie