MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Moslimjongeren over terreuraanslagen

31 augustus 2005 | in Geloof, Media | Reageer

Een groep moslimjongeren komt op 4 september, bij de NMO in het maandelijks discussieprogramma ‘Meetingpoint’, bijeen om te praten over recente terreuraanslagen. De jongeren geven aan wat terreur met hen doet en hoe ze er zelf voor zorgen dat terroristen niet hun zin krijgen om verdeeldheid te zaaien in de samenleving.

NMO: Meetingpoint In Meetingpoint maak je onder andere kennis met Zainab, Celal, Ali en Samira. Zainab ervaart de gevolgen van terreur in de dagelijkse praktijk. In Meetingpoint zegt ze: “Ik hou nog steeds van alle mensen, maar of ze ook van mij houden is een ander punt.” Maar Meetingpoint brengt ook de frustratie van moslimjongeren naar boven. Samira verwoordt die als volgt: “Het bloed van een Arabier is gewoon heel goedkoop. In het Midden Oosten gaan Arabieren overal dood. We houden geen minuten stilte. Er gebeurt niks. (…) Dat is de frustratie, dat niemand voor de Arabieren of moslims opkomt.” Op de vraag hoe de kloof gedicht zou moeten worden zegt ze: “door rechtvaardig te worden in het Midden Oosten”.

Zondag 4 september 2005 om 12.00 uur
Nederlandse Moslim Omroep (NMO)
Nederland 1.

Plaats je reactie