MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Huiselijk geweld onder Marokkanen bestrijden

01 september 2005 | in Maatschappij | Reageer

Tijdens een bijeenkomst van het Samenwerkingsverband van Marokkanen en Tunesiërs (SMT) vandaag, is naar voren gekomen dat de eerste, tweede en derde generatie Marokkanen met elkaar in gesprek moeten gaan om huiselijk geweld in eigen kring tegen te gaan. Door de kloof tussen generaties is er volgens de organisatie een gebrek aan informatie over elkaar en is huiselijk geweld niet bespreekbaar in de Marokkaanse gemeenschap.

Zowel mannen als vrouwen moeten daaraan deelnemen en ook onderling met elkaar praten over seksueel geweld en het gebruik van geweld bij de opvoeding. Het SMT heeft een magazine uitgebracht om huiselijk geweld onder Marokkanen te bestrijden. Daarin komen slachtoffers aan het woord en geven imams hun visie op de positie van de vrouw. Lees ook het artikel in de Telegraaf.

Plaats je reactie