MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokkaanse concerten in Rotterdam

01 september 2005 | in Muziek | Reageer

Marokkaanse concertenDe Doelen brengt Marokkaanse muziek naar Rotterdam. Op vrijdag 30 september 2005 is Abdelwahab Doukkali te horen en te zien in de Jurriaanse Zaal vanaf 20.15u. De zanger en componist Doukkali is een van de grote helden van de Marokkaanse populaire muziek die in de jaren zestig van de twintigste eeuw opkwamen. Samen met onder anderen Abdelhadi Belkhayat zette Doukkali hiervoor de standaard. Zijn vertolkingskunst met invloeden uit de Marokkaanse en Egyptische folklore heeft nog altijd niets aan kracht en overtuiging ingeboet.

In totaal zijn er 4 Marokkaanse concerten in de Jurriaanse Zaal waaronder populaire Marokkaanse muziek, shikaatmuziek, de zang van de muezzin en de betoverende klanken van de berbers. De andere concerten zijn van: Hajib (de ‘blues van Marokko’), Haj Mohamed Bajedoub en Abderrahim Souiri (De Arabische traditie van het religieuze lied) en Tihihite (Berbermuziek op zijn mooist). Meer info op de site van De Doelen.

Plaats je reactie