MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokkanen houden geld in Nederland

05 september 2005 | in Maatschappij | Reageer

Geld overmakenMarokkaanse Nederlanders besteden hun inkomen steeds vaker aan het opbouwen van hun leven in Nederland en sturen steeds minder geld naar het land van herkomst. Dat schrijft het Algemeen Dagblad maandag. Volgens deskundigen is dit een teken is van voortschrijdende integratie. Hoe langer de migranten in Nederland wonen, des te minder geld gaat naar het land van herkomst.

Voor Marokko zou deze ontwikkeling echter ‘desastreus’ kunnen zijn. Het geld dat de ruim één miljoen Europese Marokkanen naar huis sturen, zou een van de belangrijkste bronnen van inkomsten zijn voor Marokko.

Plaats je reactie