MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Ali B. serie en boek uit

07 september 2005 | in Muziek | Reageer

MTVDe Marokkaans-Nederlandse rapper Ali B. brengt in oktober het boek ‘Rap around the world’ uit. Het boek verschijnt ter gelegenheid van de reis die Ali B. heeft gemaakt naar zeven ontwikkelingslanden. Voordat het boek uitkomt, is het resultaat van deze muzikale reizen vanaf vandaag te zien op MTV. Gelijk met het boek ‘Rap around the world’ verschijnt de dvd met interviews en de zevendelige televisieserie.

Ali B. in Senegal (MTV)

Op uitnodiging van Plan Nederland bezocht Ali Senegal, Malawi, de Filippijnen, Bangladesh, Ecuador, de Dominicaanse Republiek en Colombia om te onderzoeken onder welke omstandigheden jongeren op de wereld leven. In het boek worden thema’s behandeld als kinderprostitutie, aids en kinderarbeid. Het verhaal bevat de dagboekaantekeningen en de raps die Ali B. tijdens de reizen heeft gemaakt. Dit najaar gaan ook ongeveer zevenhonderd VMBO-scholen aan de slag met een speciaal ‘Rap around the world’-lespakket, waarin Ali B. optreedt als virtueel docent.

Plaats je reactie