MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Les over Marokko op basisscholen

07 september 2005 | in Maatschappij | Reageer

Marokko Leerlingen in Bergen op Zoom krijgen een week voor en tijdens de Ramadan, lessen over Marokko. Het doel hiervan is om leerlingen begrip bij te brengen voor hun Marokkaanse medeleerlingen. De lesbrief gaat over het land Marokko, wonen, cultuur, religie en sociale aspecten.

Het initiatief voor de lesbrief komt voort uit een reis naar Marokko, waaraan in 2001 een delegatie uit de Bergse samenleving deelnam. Voorzitter Wally Sep, van de werkgroep die de lesbrief samenstelde, verteld in BN/DeStem dat de samenstellers veel reacties hebben gekregen, zowel in positieve als in negatieve zin.

Plaats je reactie