MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Islamobieltje uitkomst voor Ramadan?

08 september 2005 | in Geloof | 1 Reactie

Ilkone islamobieltje Gelovigen die op 5 oktober starten met de Ramadan hebben er vanaf volgende week een hulpmiddel bij. Dan is namelijk de Ilkone i800, het zogenaamde ‘islamobieltje’, in Nederland verkrijgbaar. De mobiele telefoon heeft een Ramadankalender met alarm voor het breken van het vasten. Daarnaast biedt het toestel automatische oproep tot gebed, een GPRS-systeem voor de richting van Mekka en de complete korantekst.

De telefoon heeft geen cameraatje of mp3-speler en is daarom niet zo geschikt voor hippe jonge moslims. Volgens het Amsterdamse telecombedrijf Lebara, dat de telefoon in Europa gaat aanbieden, is het met name gericht op eerste- en tweede- generatiemoslims. Er worden twee versies uitgebracht, eentje voor soennitische moslims en een sjiitische variant. Die laatste groep moslims bidden op andere tijden en korter en hebben daarom andere gebedstijden.

Er is 1 reactie

  1. E.M.F. MURADIN
    20 september 2005 om 10:17 uur.

    WAAR KAN IK DIT MOBIELTJE SIM-LOCK VRIJ KOPEN?
    DUS IN WELKE WINKEL?
    SALAAM.

Plaats je reactie