MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokko swingt in Amsterdam

09 september 2005 | in Film, Muziek | Reageer

Marokko swingtDe documentaire ‘Marokko swingt’ met Najat Aâtabou is donderdag 15 september om 13.30 uur voor 2 Euro te zien in bioscoop Rialto, Centuurbaan, te Amsterdam. In mei 2004 gaf Najat Aâtabou in Amsterdam een masterclass aan vier jonge Marokkaans/Nederlandse zangeressen: Karima Lemghari (ex-Dignity, Ali B.), SêNA Casita (Crazy people), Senna Gourdou (Made in da Shade, Pete Philly) en Farna El-Kadmiri (Elfi-Jarz).

In de film van Barbara den Uyl krijgen we steeds meer zicht op het leven van Najat Aâtabou en op de levens van de jonge Marokkaans/Nederlandse zangeressen. ‘Marokko swingt’wordt ook vertoond op het documentaire festival DOCNZ in Nieuw Zeeland en op het vrouwen film festival Cinema delle Donne in Turijn/Italië.

Overige voorstellingen:
18 september Paradiso in Amsterdam
25 september Beurs van Berlage tijdens Woman Inc. Festival
1 en 4 oktober op het Nederlands Film Festival in Utrecht
13 oktober in de Fabriek in Zaandam

Plaats je reactie