MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokkanen moeten politiek in

11 september 2005 | in Politiek | 1 Reactie

Genoeg is genoegDe Marokkaanse politici Mohammed Rabbae (GroenLinks) en Ahmed El Haddaoui (Goudse groep) zijn van mening dat Goudse allochtonen zich actiever moeten gaan bemoeien met politiek. Er wonen meer dan 7000 Marokkanen in Gouda, maar er is geen enkel Marokkaans gemeenteraadslid. Allochtonen zijn zich te weinig bewust van de nadelige invloed die het huidig kabinet op hun leven heeft. Zo worden er inkomenseisen gesteld aan gezinsvorming en duperen anti-terreurwetten vooral allochtonen.

Dat stelt ook de Goudse werkgroep ‘Genoeg is genoeg’, die vindt dat het de hoogste tijd is dat allochtonen van zich laten horen. Het eerste doel van de drie leden van de werkgroep is allochtonen te mobiliseren mee te doen met de landelijke demonstratie ‘Genoeg is genoeg’ op 17 september. “De politie en de ambtenaren hebben in demonstraties al van zich laten horen, nu zijn wij aan de beurt” aldus Ahmed El Haddaoui van de Goudse groep. “Om de positie van allochtonen te verbeteren, is het belangrijk om ons bewuster te zijn van de invloed die we kunnen hebben. De werkgroep hoopt er ook achter te komen waarom zo weinig allochtonen zich actief opstellen binnen de gemeentepolitiek”.

Er is 1 reactie

  1. Jamal
    13 september 2005 om 08:26 uur.

    Ik vind het een goede begin voor goede totstandkoming en begrip tussen de RIffijnse cultuur en Nederlandse. Aangezien meer dan 80% van de Marokanen uit de regio van de Rifgebergte komen is het niet meer dan logisch dat de autochtonen Nederlanders zich daar in zouden gaan verdiepen om ons (nieuwe Nederlanders te leren kennen). Gemeente Amsterdam zou samen kunnen werken met de Gemeentes Nador en Al Hoceima b.v. op het gebied van stadsontwikkelingen om zodoede meer respect voor elkaar te krijgen. Aangezien Cohen een joodse achergrond heeft en burgemeester is van Amsterdam zal hij daar van de nationale overheid veel aanzien genieten, en zal er dus ook goed naar hem worden geluisterd! door Rabat. Cohen verdiend veel respect

Plaats je reactie