MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Burgemeester Cohen naar Marokko

12 september 2005 | in Maatschappij, Politiek | 4 Reacties

Job CohenDe Amsterdamse burgemeester Job Cohen is gisteren (zondag) vertrokken voor een werkbezoek aan Marokko. Het grootste gedeelte van het bezoek speelt zich af in de Rif, een streek waar de meeste Amsterdamse Marokkanen vandaan komen. Ook gaat de burgemeester kijken in het gebied dat in 2004 getroffen werd door een aardbeving.

Amsterdam heeft destijds hulp geboden voor de wederopbouw van de streek.
Cohen wil met eigen ogen zien, hoe de Marokkaanse samenleving zich moderniseert. Het gaat daarbij om onderwerpen als vrouwenrechten, sociale woningbouw en opvang van plattelandsjongeren die naar de stad trekken.

Er zijn 4 reacties

 1. mohamed k
  12 september 2005 om 07:43 uur.

  Ja COHEN, dan kun je eindelijk met je eigen ogen zien hoe wij het overleven in de moderne jungle van marokko, marokkanen zijn SURVIVERS,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,(marokko is niet voor niets een van de oudste landen ter wereld, ongeveer 50.000 jaar voor cristhus onstaan)

 2. Jamal Breda
  13 september 2005 om 08:19 uur.

  Ik vind het een goede begin voor goede totstandkoming en begrip tussen de RIffijnse cultuur en Nederlandse. Aangezien meer dan 80% van de Marokanen uit de regio van de Rifgebergte komen is het niet meer dan logisch dat de autochtonen Nederlanders zich daar in zouden gaan verdiepen om ons (nieuwe Nederlanders te leren kennen). Gemeente Amsterdam zou samen kunnen werken met de Gemeentes Nador en Al Hoceima b.v. op het gebied van stadsontwikkelingen om zodoede meer respect voor elkaar te krijgen. Aangezien Cohen een joodse achergrond heeft en burgemeester is van Amsterdam zal hij daar van de nationale overheid veel aanzien genieten, en zal er dus ook goed naar hem worden geluisterd! door Rabat. Cohen verdiend veel respect

 3. mohammed
  13 september 2005 om 04:18 uur.

  cohen ik hoop dat jullie julie eigenaardige optreden zelf onder ogen kunnen zien.mijn mening is dat ik jouw gezicht in nederland al niet kan uitstaan .laat staan dat ik jouw in ons eigen land zou willen zien.IK hoop vanuit mijn hart dat jij en jouw politieke doelen eens en voor altijd zullen verdwijnen.

 4. Jamal
  14 september 2005 om 08:41 uur.

  Ya Mohammed,

  Denk eerst goed na voor je wat zegd. Mensen als jij geven ons een slechte naam! Is Cohen dus een slechterik? Ken je hem niet uitstaan?
  Ewa ga dan lekker terug naar corrupt Marokko waar mensen hun leven riskeren om in Europa te komen. Jij zit hier lekker languit op de bankstel van jouw Nederlandse vla te genieten, alleen omdat je ouders of opa hier zijn gekomen om centen te verdienen! Jij krijgt een kans om beter te leven dan jouw broeders en zusters in Marokko, en wat doe jij? Jij geeft kritiek op Cohen die de boel bij elkaar wil houden! Als jij het echt niet goed vindt hier( maar dat vindt jij wel alleen je weet het nog niet omdat je niet nadenkt over je broeders in Marokko) ga je terug! heel simpel.
  Nederland geeft ons godsdienst vrijheid! Laat ons werken! stemrecht! etc etc. En wat geeft Marokko jouw? Geen godsdienst vrijheid en corruptie!
  Ga daar dan het beleid afkraken. Dat durf je niet he.Je bent daar heel stil tegen de overheid! En je weet goed waarom! Denk voordat je praat gegroet Jamal Breda

Plaats je reactie