MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Ophef om hoofddoek in Amstelveen

15 september 2005 | in Carriere, Geloof | 7 Reacties

HoofddoekEen Amstelveense school is teruggefloten door de Commissie Gelijke Behandeling, nadat ze een leerling had geschorst vanwege het dragen van een hoofddoekje. Volgens de directie van de school zijn hoofddeksels verboden, maar de Commissie Gelijke Behandeling noemt deze regel in strijd met de wet. Alleen religieuze scholen mogen het dragen van hoofddoekjes op basis van hun geloof verbieden. Deze school, de Pantha Rhei, is een neutrale school en moet daarom hoofddoekjes toestaan. Onder druk heeft de school woensdag de schorsing van de 15-jarige Samira ongedaan gemaakt.

Er zijn 7 reacties

 1. Amsterdammer
  16 september 2005 om 01:31 uur.

  Toen meiden met hoofddoekjes achter de kassa’s werkten en schoonmaakwerk deden, was er niets aan de hand. Want het vooroordeel dat een moslima zielig, onderdrukt werd en niet ontwikkeld was, paste toen in dat beeld wat er heerste. Maar nu die gehoofdgedoekte dames goed ontwikkeld zijn en hoge banen zijn gaan bekleden en dat hoofddoek meer bewuster zijn gaan dragen, is er nu ineens dat ophef ontstaan.
  Kijk naar de persoon en niet naar het uiterlijk.
  Voor alle duidelijkheid, het gaat hier om een hoofddoek en niet om een burka.

 2. ap
  16 september 2005 om 07:31 uur.

  dit vind echt een grote schande. Een hoofddoek is wel heel anders dan bijvoorbeeld een pet. Een pet hoort toch niet bij je geloof.

 3. ghetto
  18 september 2005 om 08:22 uur.

  een burka of een hoofddoek of een pet ik vind het allemaal wel kunnen want ik vind dat iedereen mag dragen wat hij/zij prettig vindt..
  Kaaskoppen willen op onze teentjes trappen,maar ze zijn vergeten dat wij kunnen bijten.

 4. Kelly
  11 oktober 2005 om 11:36 uur.

  Ik vind het schandalig dat dit moslimameisje geschorsd werd omwille van een hoofddoek te dragen.Als ik me niet vergis zat dit meisje dan nog op een niet-Katholieke school,dus vind ik dat de school DIK in de fout is gegaan.Wat mensen aanhebben omwille van hun geloof of omwille van wat ze graag zien,… niemand kan er wat tegen op zeggen.Je bent hoe je bent,en zo zal je altijd blijven!!Niemand heeft het recht om een kledingstuk te verbieden,ZEKER NIET als het gaan omwille van een geloof!! Iedereen moet respect hebben voor iedereen en ermee leren leven hoe anderen anders leven dan jezelf.

 5. blondje
  23 oktober 2005 om 08:35 uur.

  waarom draai hier altijd alles om moslim ,zijn wij belgié vergeten wie wij zijn , wij zijn christen , een mens hoort niets anders meer dan over de moslims praten . Terwijl die moslims onze kinderen hun hooft zot maken om zich te bekeren tot moslim praat daar eens over, MAAR dat de moslims zich eens bekeren tot christen , dat is andere koek , dat iederéén eens blijft wat ze zelf zijn , het is hier al genoeg een boeltje aant worden .

 6. AbdelRahman
  24 oktober 2005 om 09:24 uur.

  Om eerlijk te zijn heb ik niets begrepen van je ‘reply’…

 7. Choukri
  25 januari 2006 om 11:55 uur.

  Ik vind het echt ziek dat die scholen van alles proberen om de moslims het zo moeilijk mogelijk te maken.
  De tijden zijn echt veranderd. Vroeger praatte niemand over hoofddoekjes en nu TRIEST

Plaats je reactie