MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokkaanse jongeren naar werkkampen

17 september 2005 | in Politiek | Reageer

WerkkampVVD kamerlid Anton van Schijndel wil criminele Marokkaanse jongeren naar werkkampen in afgelegen bossen van Zweden sturen. Dit zei hij vorige week op het jaarcongres van de 27 grootste steden. Volgens van Schijndel heeft dit, een werkkamp in het buitenland, een afschrikkende werking. Waarom van Schijndel, die door sommigen al met Geert Wilders wordt vergeleken, alleen Marokkaanse jongeren noemt is niet duidelijk. Nederland kent namelijk meerdere groepen crimininele jongeren, bijvoorbeeld racistische hollandse jongeren die mensen mishandelen vanwege hun huidskleur.

In Binnenlands Bestuur is te lezen dat van Schijndel, in een toelichting achteraf aangeeft dat het idee ‘ook best’ van toepassing kan zijn op Antilliaanse of autochtone jongens. Waarschijnlijk besefte de politicus zich achteraf dat hij zich teveel had gefocust op Marokkaanse jongeren.

Binnen zijn eigen fractie maakt van Schijndel zich in hoog tempo onmogelijk. Nog geen drie weken na het aantreden van de Amsterdamse oud-advocaat op het Binnenhof heeft hij al een groot aantal vijanden gemaakt in liberale kring. Hij noemt regelmatig ex-VVD-leider Frits Bolkestein als zijn grote voorbeeld. Volgens ingewijden is Bolkestein zelf daar niet erg gelukkig mee, meldt BN/De Stem.

Plaats je reactie