MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Ramadan Festival zet deuren open

21 september 2005 | in Geloof | Reageer

RamadanHet Ramadan festival, dat begin oktober start, moet wederzijds begrip en respect tussen moslims en niet-moslims stimuleren. Tijdens het festival zullen moslims in de vastenmaand hun deuren open zetten voor niet-moslims om gezamenlijk feestelijke maaltijden te nuttigen en brandende maatschappelijke kwesties te bespreken. De zogeheten iftar-maaltijden zijn onderdeel van het eerste Ramadan Festival. Dat hebben de organisatoren dinsdag laten weten.

Behalve iftar-maaltijden, die moslims tijdens de Ramadan elke dag na zonsondergang nuttigen, maken lezingen en ‘lounge-avonden’ onderdeel uit van het festival. Het begint 4 oktober in de Meervaart in Amsterdam en speelt zich op diverse locaties in Nederland af. Het festival besteedt ook aandacht aan het suikerfeest, dat begin november de vastenmaand afsluit. Bekende Nederlanders, onder wie politici, artiesten en sportmensen, zullen hun islamitische landgenoten een prettig suikerfeest toewensen.

Plaats je reactie