MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Discussieren met jonge Marokkanen

23 september 2005 | in Maatschappij | 1 Reactie

De stichting Wachm (vereniging van jonge Marokkanen in Venlo) organiseert een forumdiscussie over de radicalisering en verrechtsing van de Nederlandse samenleving. De bijeenkomst vindt zaterdag 24 september plaats, vanaf half drie in het Haandert Cultureel Centrum aan de Haandertstraat in Tegelen. Doelstelling van deze bijeenkomst is o.a. spanningen voorkomen, de verhoudingen tussen bevolkingsgroepen verbeteren en de saamhorigheid versterken.

Wachm heeft naast rapper Mohamed Jaber, die voor de muzikale ondersteuning tekent, een kwartet landelijk erkende deskundigen uitgenodigd om de discussie vlees op de botten te geven. Dat zijn criminoloog/antropoloog H. Werdmolder (Universiteit Utrecht, auteur van het boek Marokkaanse Lieverdjes, over crimineel en hinderlijk gedrag onder Marokkaanse jongeren), J. Vermeeren van de unit jeugdzaken van de politie Haaglanden (gespecialiseerd in jeugdculturen), journalist/filmmaker H. Krikke en de Nederlands/Marokkaanse psychiater S. Sidali. “De belangstelling is groot”, zegt C. Stiuat van Wachm in De Limburger. “Als alles volgens plan verloopt, neemt ook een groep Lonsdale-jongeren aan de bijeenkomst deel”.

Er is 1 reactie

  1. analist
    25 september 2005 om 07:08 uur.

    Als je saamhorigheid wil versterken, lijkt radicalisering van jonge marokanen me een realistischer onderwerp, leg je het tenminste niet buiten jezelf

Plaats je reactie