MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Niet alleen allochtoon integreert moeizaam

27 september 2005 | in Maatschappij | 1 Reactie

Niet-westerse allochtonen waaronder Marokkanen, Turken en Surinamers zijn niet de enigen die moeizaam integreren in de Nederlandse samenleving. Ook Westerlingen kunnen hun draai niet vinden. Dat blijkt uit een onderzoek van Mira Peeters-Bijlsma van de Radboud Universiteit Nijmegen. Zij deed onderzoek onder 340 Duitse immigranten en kwam erachter dat ook Duitsers moeite hebben met integreren.

Volgens het onderzoek hadden de Duitse immigranten eerst een hoge pet op van autochtone Hollanders. Maar na een paar jaar Nederland heeft 40% een negatiever beeld gekregen. Eerst vinden ze Nederlanders vriendelijker, gezelliger, humoristischer, ongecompliceerder en toleranter dan Duitsers. Maar als ze autochtone Hollanders beter leren kennen, zijn die ineens zuinig, betweterig en anti-Duits. Ongeveer 75% van de Duitse immigranten noemt zich liever Europeaan of Duitser dan Nederlander. Bovendien blijkt dat hoe langer Duitsers in Nederland wonen, hoe meer ze een hekel krijgen aan Hollanders.

Er is 1 reactie

  1. Toth
    27 september 2005 om 05:58 uur.

    Er moet zo langzamerhand echt eens nagedacht worden over een ontgratiecursus voor gewetensbezwaarde Nederlanders.
    Het hoeft niet groots te worden opgezet, want zoveel zijn er niet van maar als ik er de noodzaak van inzie om te leren te ontgreren, dan zullen er toch nog wel een twee a drie meer zijn …landelijk. Ik bedoel, ik kan wel blijven doen alsof ik op Naboo geboren ben, maar er lopen me veel teveel space-nerds rond hiero.

Plaats je reactie