MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Veel belangstelling voor Islamopleiding

27 september 2005 | in Geloof | 3 Reacties

Ruim twintig studenten zijn dit studiejaar begonnen aan de masteropleiding tot islamitisch geestelijk verzorger aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Het is de eerste universitaire opleiding op dit terrein in Nederland. Voor de studie hadden zich meer dan veertig kandidaten gemeld, waardoor die binnen de theologische faculteit van de VU de meeste nieuwe studenten trok. Een selectiecommissie beoordeelde de kandidaten onder meer op hun kennis van de islamitische geloofsleer en ethiek en hun inzicht in de Nederlandse samenleving.

Veel van de studenten werken al als geestelijk verzorger, de meesten preken regelmatig in een moskee. Ze studeerden islamitische theologie in Marokko, Turkije, Syrië of Egypte. Ze zeggen de masteropleiding te volgen om meer van de islam te weten te komen tegen de achtergrond van de Nederlandse maatschappij.

Er zijn 3 reacties

 1. Saida
  28 september 2005 om 11:06 uur.

  Oei oei oei sliecht for intiegratsi

 2. abdullah
  06 oktober 2005 om 06:52 uur.

  het is een goed idee een opleiding te kunnen volgen in nederland
  alleen zou het beter zijn niet alleen maar op integratie te kijken maar ook heel belangrijk lijkt me juist te kijken hoe je dauwah ( promoten van geloof) kan leren!!!!
  ik hoop dat dit ook voor mensen is die een lager opleidingsnievau hebben..

 3. sa
  07 oktober 2005 om 04:38 uur.

  First of all….. wens ik iedereen een gezegend ramadan.

  Graag wil ik meer info over de islamopleiding. En ik zou ook willen weten wat voor selectie er wordt gemaakt om in aanmerking te komen voor een islamopleiding.

  Wat de islam betreft weet ik er niet zo veel van af,
  waarom ik de islamopleiding wil volgen is omdat ik exact wil weten wat de islam inhoud en waarin we geloven (een onderzoek naar ons geloof).
  Van jongst af aan zijn we door onze ouders gelovig opgevoed; dat we als moslims alleen in allah kunnen en moeten geloven.
  Natuurlijk geloof ik wel in allah en ben ik ook een moslim, maar doen we er uberhaupt iets mee… Nee!!!!

  Dus zondoende, wil ik gaarne hierover meer info, ik verheug me er echt op.
  Ben helemaal klaar voor een onderzoek.

Plaats je reactie