MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Bouw Marokkaanse moskee begonnen

30 september 2005 | in Geloof | 17 Reacties

MoskeeHet Algemeen Dagblad bericht dat de bouw van de nieuwe Marokkaanse moskee El Fath gisterochtend begonnen is. Het gebedshuis verrijst komend jaar aan de Zangvogelweg in Liendert. Het 1,2 miljoen euro kostende gebouw is grotendeels door de Marokkaanse gemeenschap in Amersfoort opgehoest. Volgend jaar rond deze tijd kan de Marokkaanse gemeenschap er bidden, vieringen houden, rouwen, vergaderen en onderwijs krijgen.

Er zijn 17 reacties

 1. KaKa
  01 oktober 2005 om 01:39 uur.

  moskee el fath is niet alleen bezig om een nieuw moskee te bouwen maar zo te zien ook aan een nieuwe website: http://moskee-elfath.nl

  i love google 🙂

 2. zannouti,s
  01 oktober 2005 om 10:07 uur.

  des te meer moskeeen des te beter… keep on going moslim umma one for all, all for one.

 3. Saida
  01 oktober 2005 om 11:55 uur.

  Zannouti
  Zegt de term kwaliteit ipv kwantiteit je iets.
  Je kan wel overal moskeeen neerzetten maar als de mensen zowel onderling als innerlijk verstrooid zijn blijven het niks anders dan gebouwen.

 4. Hassan
  03 oktober 2005 om 12:45 uur.

  saida elke moskee meer is een aanwinst voor de islam en ook voor onze gemeenschap, dat we in grote mate verstrooid zijn kan hierbij een positive impuls geven, immers als je bereid ben om als gemeenschap veel geld uit te geven aan een moskee zal het ook moeten kunnen om overeenstemming te krijgen op maatschapelijke en sociale problemen waaraan moslims en moslima’s aan te leiden hebben.

 5. Saida
  03 oktober 2005 om 02:26 uur.

  Hassan,

  Dat ben ik niet met je eens. Uiterlijk vertoon is juist het ontwijken van het innerlijke.
  Een goed voorbeeld is gewoon te op deze site. Overal het aantal Marokkanen dat leeft onder de armoedegrens.
  Als we onze moslimzijn meten aan het aantal moskeeen en niet hoe we met elkaar omgaan dan krijgt je dat soort contradicties

 6. zannouti az.
  11 april 2006 om 11:26 uur.

  hey zannouti qu est ce qui ce pqsse a waldi ???!!!! jij komt van hilversum denk ik !! mohime ik heb een slecht nederlands daaroom praat ik frans, ! ewa muslim man hoe gaatt het met jou
  alle je te alaisse et si tu veux etre un vrai muslim y a pas mieux ke ton pays
  groetjes zannoutifamilie

 7. fadoua
  11 april 2006 om 05:31 uur.

  zannouti,
  je kunt ook en echte moslim zijn in andere landen.
  het gaat niet om in welk land dat je bent maar hoe jij je gedraagt als moslim.

  ik vind hoe meer moskeeën hoe beter want sommige mensen moeten heel ver met de auto om naar de moskee te gaan. maar aan de andere kant sommige mensen gaan daar om te roddelen en te lachen en zo.

 8. hassan
  15 juli 2006 om 07:54 uur.

  salut tout le mond olliy3raf 3ailat zannoutiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii beslamla

 9. Yasmine
  16 juli 2006 om 02:39 uur.

  Ik ben het eens met Saida!

  We kunnen wel blijven bouwen maar ik zie geen verbetering! Ik merk dat er te weinig initiatieven genomen worden door de moskeeën. De imams die er preken komen rechtstreeks uit de bergen van Marokko. 9 van de tien preken die er worden gehouden gaan over de VROUW. Je hoort zelden preken over: “drugs verhandelen is niet goed”, “leven van een uitkering en daarnaast werken mag niet”, “je dochter een opleiding verbieden is niet goed” en zo kan ik nog een tijdje doorgaan.

  Moskeeën horen de deuren te openen voor iedereen! Dus ook voor de moslims die “in de knoop zitten” met zichzelf. En die op het randje leven. Moslims die echt hulp nodig hebben en niet terecht kunnen bij familie en vrienden. Ik vind dat een moskee in ieder geval deze hulp moet kunnen bieden ipv deze mensen te veroordelen.

  En bovendien is een moskee niet meer wat het geweest is. Tegenwoordig is een moskee een “hang-out”. Je kan er gezellig shoppen en koffie en thee drinken. Waardoor mensen dus ook heel snel vergeten dat ze in een moskee zitten. De meeste roddels worden tegenwoordig daar besproken. En maar denken dat alleen vrouwen kunnen roddelen……..DUS NIET!!!

  Anyway, ik weet dat niet alle moskeeën hetzelfde zijn en dat er inderdaad wel hele goede bij zitten, maar er moet nog zoooo verschrikkelijk veel gebeuren dat het haast onmogelijk lijkt!

  Maar insha allah komt het goed! Onze hoop is gevestigd op de 2e en 3e generatie!

 10. simo
  08 maart 2007 om 11:20 uur.

  simo

  salamo 3alaykom allemaal,

  Yasmina ik ben met je eens inderdaad zijn er goeie moskeeen tussen.
  De moskee moet een doel hebben, en de imaam ook.
  De doel van de moskee is niet alleen bidden en wegwezen, of over anderen roddelen, NEE.
  Een moskee is om de moslims bijeen te brengen, jong en oud, man of vrouw
  en problemen van de mensen op te lossen zonder geweld. Wij moeten als moslim zijnde de vrouw helpen, de vrouw moet mee denken aan de toekemste van ons en onze kinderen.
  En de doel van de imaam is: een goede voorbeeld geven van MOHAMED RASOULO ALLAH (sala allaho alayhi wasalam).
  De imaam is een leraar hij moet mensen goede inlichte om een goede weg te volgen, bv. net wat yasmina zei drugs verslaafde helpen mensen met problemen enz…

 11. jamal asag-gau
  03 mei 2007 om 12:53 uur.

  Salaam,ik persoonlijk ben wel blij en trots op de nieuwe grotere moskee in Amersfoort
  Het is toch een vooruitgang moet ik zeggen .
  Het vrijdag gebed kon je soms niet eens binnen bidden,
  Nu dus wel,dus waar hebben we het over.

  De groeten

 12. Oem-Imran
  15 mei 2007 om 01:03 uur.

  Salamoe Alaykom WarahmatoAllah,

  Jamal, ben het helemaal met je eens.
  Alhamdolillah, nieuwe moskee, lekker dichtbij en inshaAllah is de bedoeling van deze moskee niet alleen om het gebed te verrichten, maar er zullen bi idnillah meer lessen worden verzorgd en meer activiteiten worden verzorgd. Daarnaast is er zelfs plaats voor dodenwassing (incl. koeling).
  En andere plannen die tot uitvoer gebracht zullen worden, als alles rond is.

  En sobhanAllah, tot nu toe is het vrijwel altijd ‘druk’ geweest. Hopelijk dat het zo blijft.

  Walhamdolillah, moge de Islam zegevieren en de moslims in aantal toenemen.

  Wasalamoe Alaykom WarahmatoAllah

 13. azrou
  15 mei 2007 om 03:16 uur.

  Ik hoop dat de bewoners (ljamaa) geen fanatieke arabier uit het Midden Oosten in dienst nemen. Deze soort mensen hebben geen inzicht in de achtergrond van de Marokkanen en ook niet in de specifieke situatie van de moslims in Nederland. Ze proberen alles te doen om hun eigen interpritaties van de koran te promoten ten kosten van de belangen van de Marokkaanse gemeenschap. Zij gebruiken de Marokkaanse gemeenschap als een ladder om eigen politiek belangen te bewerkstelligen.

 14. abdullah
  16 juli 2007 om 03:36 uur.

  hallo mensen ik ben vandaag geboren dus betekent daat zoveel jaren was ik kweet maar alhamdou lilah daat zoveel broeders hebben alieman

 15. abdullah
  16 juli 2007 om 03:38 uur.

  hallo beste doen

 16. Brahim
  27 mei 2008 om 01:33 uur.

  het beste

  Broeders

 17. zannouti.m
  06 juli 2008 om 01:47 uur.

  salam 3likom

Plaats je reactie