MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Medisch TV programma voor allochtonen

30 september 2005 | in Maatschappij | Reageer

ETV.NLOnder de titel “Doktor, Tabib, de Teledokter” zendt het Erasmus MC de komende drie maanden via ETV.nl een vijftal medische programma’s uit in de Turkse en Marokkaanse taal. De programma’s worden in de vier grote steden aangeboden in een Turkse en Marokkaanse versie met Nederlandse ondertiteling en zijn bedoeld voor mensen die de Nederlandse taal niet machtig zijn. De uitzendingen gaan over diabetes, astma en COPD, hart- en vaatziekten, kanker, depressie en stemminsgsstoornissen. Elke aandoening wordt in twee afleveringen behandeld.

Vanaf 3 oktober staan elke maandagavond ouderejaarsstudenten geneeskunde via een telefonische helpdesk paraat om vragen van luisteraars te beantwoorden. Zij worden bijgestaan door tolken om mensen in hun eigen taal te woord te staan. Het Erasmus MC heeft het programma ontwikkeld in samenwerking met PaceMaker in global health in Amsterdam, een organisatie die de zorg voor allochtonen wil verbeteren.

Plaats je reactie