MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Militairen naar enclaves in Marokko

30 september 2005 | in Marokko | Reageer

Spanje heeft gisteren eenheden van het leger naar de twee enclaves Ceuta en Melilla op de Marokkaanse kust gestuurd om de onophoudelijke golf van illegale immigranten een halt toe te roepen. De militairen zullen opereren onder het commando van de Guardia Civil en vooral taken van bewaking en openbare orde op zich nemen. Dit laatste om buurland Marokko niet te irriteren met militair machtsvertoon dat te veel herinneringen zou oproepen aan de militaire confrontatie van 2002 naar aanleiding van het piepkleine eilandje Perejil.

Volgens de Telegraaf neemt in Spanje de onvrede met de houding van het zuidelijke buurland Marokko met de dag toe. De doorsnee Spanjaard vindt dat het gros van de illegale immigranten Ceuta en Melilla kunnen bestormen omdat de Marokkaanse autoriteiten de immigranten geen strobreed in de weg leggen. De Spaanse media besteedden ruim aandacht aan de commentaren in de Marokkaanse pers met de suggestie dat Marokko “zich koest zou moeten houden bij de invasie van immigranten in de bezette gebieden van Ceuta en Melilla”.

Plaats je reactie