MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Documentaire over geëmancipeerde moslima’s

02 oktober 2005 | in Maatschappij | Reageer

Het gaat goed met de emancipatie van allochtone vrouwen. Volgens onderzoek van de Nederlandse Gezinsraad zijn allochtone vrouwen die in Nederland zijn geboren geëmancipeerder dan hun mannen, en dat leidt vaak tot spanningen binnen de relaties. NCRV Dokument ‘De Lessen van Tülay, Bahar en Naima’ volgt drie jonge moslima’s in Amsterdam-West, die een eigen rijschool bezitten. Hun zelfstandigheid straalt af op de groeiende klantenkring. De Marokkaanse Naima, een alleenstaande moeder, haalde al snel haar rijbewijs om onafhankelijk te kunnen zijn. In haar buurt werd ze als een voorbeeld gezien voor andere jongeren. Als haar huwelijk stukloopt, besluit Naima haar middenstandsdiploma te halen en richt ze haar eigen rijschool op. Taalbarrières, religie, familie: allerlei factoren maken het voor moslima’s moeilijk om een rijschool binnen te stappen. Deze vrouwen kunnen terecht bij Tülay, Bahar en Naima. Ze begrijpen de wereld van hun leerlingen en, niet onbelangrijk, zijn van dezelfde sekse. Voor veel islamitische vrouwen is het tenslotte niet gepast om bij een mannelijke instructeur in de auto te stappen. Tülay, Bahar en Naima kennen de hindernissen die hun leerlingen moeten nemen. Rijdend door Amsterdam leren zij hen niet alleen hoe ze een auto moeten besturen, maar ook hoe belangrijk het is om hun dromen na te jagen.
Uitzending: Maandag 3 oktober om 23.05 uur, NCRV, Nederland 1
Herhaling: dinsdag 4 oktober om 15.05 uur NCRV, Nederland 1

Plaats je reactie