MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Gezamenlijk begin van de Ramadan

03 oktober 2005 | in Geloof | 3 Reacties

RamadanDe Telegraaf meldt dat enkele voornamelijk Marokkaanse organisaties het initiatief hebben genomen om alle moslims in Nederland op één lijn te krijgen wat de begindatum van de ramadan betreft. Voor de “overgrote meerderheid” van de bijna een miljoen moslims in Nederland begint woensdag de vastenmaand Ramadan. Dat heeft voorzitter A. Tonca van het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO) maandag gezegd. De meeste moslims van Turkse afkomst volgen uitsluitend de astronomische berekeningen.

Veel Marokkaanse moslims wachten op de eerste melding uit de islamitische wereld dat de nieuwe maan met het blote oog is waargenomen. Sommige Marokkanen en de meeste Surinaamse moslims houden vast aan waarneming met het blote oog in Nederland. In samenwerking met de Europese Raad voor Fatwa hebben Marokkaanse organisaties nu afgekondigd dat de nieuwe maan dinsdag zal worden waargenomen dat de vastenmaand dus woensdag begint. “Voor de saamhorigheid die bij de ramadan hoort en ter wille van de samenleving is het van belang dit uitgangspunt samen te hanteren”, stellen zij in de Telegraaf.

Er zijn 3 reacties

 1. Abdel
  03 oktober 2005 om 09:13 uur.

  Een Ramadan Moebarak toegewenst aan alle broeders en zusters

 2. Mahdi
  04 oktober 2005 om 12:53 uur.

  De beslissing om woensdag te beginnen met de ramadan is overruled door het daadwerkelijk zien van de nieuwe maan. Dus de ramadan begint dinsdag want je kan niet tegen de regels ingaan.
  Op deze site staat het ook vermeld:
  http://www.fatwa-online.com/news/0051003.htm

  Ramadan moebarak voor iedereen!

 3. Hanane
  04 oktober 2005 om 10:09 uur.

  ramandan moubarak toegwenst aan alle broeders en zusters!!

  thalla en maak er wat moois van deze maand

Plaats je reactie